Uitleg Voorjaarscompetitie 2019

08 november 2018


Voorjaarscompetitie 2019
Uitleg over de vermindering van het aantal competitiesoorten 
 
De KNLTB heeft de competitiesoorten van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd. Als gevolg van een te grote versnippering in het aanbod, wat leidt tot te veel niveauverschillen en lange reisafstanden én het afschaffen van de districts- en regiogrenzen, zijn er verschillende competitiesoorten samengevoegd en is het aanbod teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten. 
 
Daarnaast zijn er ook soorten met verschillende leeftijdsgrenzen samengevoegd, omdat:
-       Data aangetoond heeft dat de leeftijden van de spelers in de verschillende leeftijdscategorieën vrijwel identiek zijn 
-       Het aantal deelnemers dermate laag was dat er niet langer een kwalitatief sterke competitie aangeboden kan worden
 
Hierdoor is een uniform landelijk aanbod gecreëerd. Dit landelijke aanbod wordt aangevuld met een aantal regio specifieke soorten.
 
Voordelen voor jou!
Als competitiespeler ben je natuurlijk benieuwd wat deze verandering van het competitieaanbod voor jou gaat betekenen. Dit zijn de belangrijkste voordelen: 
-       Minder niveauverschillen zijn binnen de poules;
-       Kortere reisafstanden;
-       Meer variatie in tegenstanders. 
 
Iedere vereniging bepaald zelf aan de hand van het competitieaanbod in de regio, welke competitiesoorten er door de vereniging worden aangeboden passend bij de wensen van  de spelers en het aantal beschikbare banen.

Wil je als team meedoen schrijf je dan als team voor 20 december in bij Erik van der Laan.  Je mag het via WhatsApp of mail doorgeven. 

Met sportieve groet,


Erik van der Laan 
06-54127366
[email protected]
VJC aanbod 2019

Categorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 599 622 315

Address

Zonnedauw 2
9521 KK Nieuw Buinen